Over ons

Het Federaal Planbureau en de Universiteit Gent werken samen aan een studie over de mogelijke effecten van de invoering van een 4-dagenweek met arbeidsduurvermindering en loonbehoud.

Het onderzoeksteam 

Het FPB is een onafhankelijke overheidsinstelling voor vooruitzichten, onderzoek en analyse van het overheidsbeleid. Zijn belangrijkste missie is het bieden van ondersteuning bij de besluitvorming en als zodanig wordt zijn expertise ter beschikking gesteld van de regering, het Parlement, de sociale gesprekspartners en nationale en internationale instellingen. Het maakt studies en vooruitzichten over economische, sociale en milieuvraagstukken en bestudeert de integratie ervan in een perspectief van duurzame ontwikkeling.

Contactpersonen : Maritza López Novella (mln@plan.be) & Antoine Dewatripont (ad@plan.be)

Het universiteitsteam 

De Universiteit Gent (UGent) is een open, pluralistische en maatschappelijk geëngageerde universiteit van wereldniveau. De Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de UGent is een AACSB-geaccrediteerde instelling met 75 professoren en 400 onderzoekers, bestaande uit vijf vakgroepen. Bij dit project zijn drie onderzoekers uit twee vakgroepen betrokken: prof. dr. Brent Bleys (vakgroep Economie), prof. dr. Stan De Spiegelaere (vakgroep Marketing, Innovatie en Organisatie) en dra. Damaris Castro (vakgroep Economie).

Contactpersoon: Damaris Castro (damaris.castro@ugent.be)